Velký úklid v Údolí mlýnků

V neděli 13.11. 2022 proběhl v Údolí mlýnků historicky první velký úklid. Organizátorem akce byl pan Vladimír Kříž z Jáchymova a celkem se na úklidu podílelo 9 dobrovolníků. Posbíralo se neuvěřitelné množství odpadu, jako třeba nefunkční a rozbité mlýnky, plastové trubky, staré náhony, ale také spousta drátů a dřeva. Našla se i jedna stará pneumatika, která pamatuje devadesátá léta.

Město Jáchymov poskytlo na tuto akci pytle na odpad, rukavice a v poslední řadě se postaralo o odvoz veškerého odpadu.

Z nefunkčních zbytků mlýnků se udělala velká hromada, a kdo by měl zájem, tak si z této hromady může vzít co chce na výrobu nového mlýnku, nebo rozbitý mlýnek opravit. Veškerý nepořádek se odvezl na technické služby v Jáchymově, hromada tady bude týden, pak se zlikviduje.

Pan Kříž také plánuje na jaře další brigádu, kde by chtěl ve spolupráci s městem upravit okolí a připravit vše na otvírání mlýnků. Uvítá také další šikovné lidičky, kteří přidají ruku k dílu. Má za to, že je třeba doplnit na místě další lavičky, upravit přístupovou cestu u mlýnků a odstranit padlé stromy. Zároveň by chtěl poprosit místní i lidi z blízkého okolí, aby už teď začali chystat své mlýnky, ať to při otvírání mlýnků klape tak, jak se na údolí mlýnků sluší.

Foto: Vladimír kříž

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *